LU-1431-2 - Superior

Charakterystyka ogólna:

Natywna skrobia ziemniaczana zaliczana jest do naturalnych składników żywności. Uzyskuje się ją z bulw ziemniaków w procesie mechanicznego roztarcia, wymycia i rafinacji. Wyrafinowana skrobia poddawana jest procesowi suszenia w strumieniu gorącego powietrza o temperaturze 165°C do wilgotności maksymalnej wynoszącej 20%.

Oświadczenie GMO:
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:
produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:
biała
Postać:
sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach i smak:
typowy dla skrobi ziemniaczanej bez obcych zapachów i smaków
Właściwości:
produkt rozpuszczalny na gorąco, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 5

Zastosowanie

Skrobia ma wszechstronne zastosowanie jako składnik i dodatek do żywności, między innymi w przetworach mięsnych i garmażeryjnych, konserwach warzywno-mięsnych i rybnych, pieczywie oraz wyrobach mącznych jako zagęstnik deserów, zup i sosów. Jest również głównym składnikiem budyni i kisieli.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres 5 lat.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...