LU-1404-3

Charakterystyka ogólna:

LU - 1404 - 3 to produkt otrzymywany w wyniku utleniania skrobi ziemniaczanej podchlorynem sodu. Uzyskany produkt ma lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi ziemniaczanej. Wodne roztwory LU - 1404 - 3 po zagotowaniu dają przezroczyste koloidalne roztwory o niskiej lepkości które po schłodzeniu tworzą stosunkowo silne żele nie wykazujące tendencji do retrogradacji i synerezy. Ze względu na jego niską lepkość w trakcie gotowania można stosować wyższe stężenia, maksymalnie do 40%.

Oświadczenie GMO:
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:
produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:
biała do lekko kremowej
Postać:
sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:
typowy dla skrobi utlenionej
Właściwości:
produkt rozpuszczalny na gorąco, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 4

Zastosowanie

Szczególnie polecany do produkcji galaretek, miękkich żelek i owocowych nadzień cukierniczych. Stosując niższe stężenia LU - 1404 - 3 można wykorzystać do produkcji: sosów sałatkowych, sosów warzywnych, sosów do konserw warzywno-mięsnych, zup, zup w proszku, dressingów, majonezów, oraz jogurtów smakowych i termizowanych, napojów mlecznych z dodatkami smakowymi poddawanymi obróbce termicznej itp.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...