Białko ziemniaczane
Charakterystyka ogólna
LU - 1434 to produkt otrzymywany z soku komórkowego ziemniaka poprzez termiczno-kwasową koagulację, odwodnienie i suszenie.
- Oświadczenie GMO
- produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
- Alergen:
- produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
- Barwa
- biała
- Postać
- sypki proszek, bez zlepów i spieków
- Zapach i smak
- typowy dla skrobi ziemniaczanej bez obcych zapachów i smaków
- Właściwości:
- produkt rozpuszczalny na gorąco, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 5;w
Właściwości
białko ziemniaczane jest wysokowartościowym składnikiem pasz, charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością czystego białka
Zastosowanie
Białko ziemniaczane stosowane jest jako komponent pasz dla zwierząt hodowlanych; charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością czystego białka.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.
Przechowywanie
Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.
Okres trwałości:
Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres 12 miesięcy. Jednak zaleca się przechowywać możliwie najkrócej ponieważ zawartość wilgotności może stopniowo wzrastać.