LU-1412-1

Charakterystyka ogólna:

LU - 1412 - 1 to produkt otrzymywany przez estryfikowanie skrobi ziemniaczanej trimetafosforanem sodu o średnim stopniu usieciowania. Wykorzystywany jako stabilizator umożliwia utrzymanie właściwości fizykochemicznych wyrobów, do których dodawany jest w niewielkich ilościach, zapobiegając lub opóźniając samorzutne i niekorzystne przemiany w nich zachodzące. W roztworach wodnych, w zależności od stężenia, tworzy kleiki o zróżnicowanej gęstości i bardzo krótkiej strukturze. Osiąga pełną wartość technologiczną po podgrzaniu do 72°C.

Oświadczenie GMO:
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:
produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:
biała
Postać:
sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:
typowy dla skrobi ziemniaczanej bez obcych zapachów
Właściwości:
produkt rozpuszczalny na gorąco, stabilny w środowisku kwaśnym o pH > 4

Zastosowanie

Szczególnie polecany do: produktów mięsnych - wędlin, wędlin drobno rozdrobnionych, pasztetów, sosów do konserw mięsno-warzywnych, sosów sałatkowych, dressingów, majonezów, zup, potraw mrożonych, owocowych nadzień cukierniczych, żywności dla dzieci, jogurtów oraz wszystkich wyżej wymienionych produktów o obniżonej kaloryczności ( substytut tłuszczu).

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...