LU-1414-1

Charakterystyka ogólna:

LU - 1414 - 1 to produkt otrzymywana w wyniku usieciowana skrobi ziemniaczanej trimetafosforanem sodu i zestryfikowania jej bezwodnikiem kwasu octowego. Posiada lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi ziemniaczanej. Wykorzystywany jako stabilizator umożliwia utrzymanie właściwości fizykochemicznych wyrobów, do których dodawany jest w niewielkich ilościach, zapobiegając lub opóźniając samorzutne i niekorzystne przemiany w nich zachodzące. Wodne roztwory LU - 1414 - 1 tworzą gęste i przezroczyste kleiki o bardzo krótkiej strukturze charakteryzujące się wysoką stabilnością po wychłodzeniu i dobrą odpornością na zmienne warunki termiczne (zamrażanie, rozmrażanie). Osiąga pełną wartość technologiczną po podgrzaniu do temperatury 900C.

Oświadczenie GMO:produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:biała
Postać:sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:typowy z lekkim zapachem octu
Właściwości:produkt rozpuszczalny na gorąco, stabilny w środowisku kwaśnym o pH = 3,5

Zastosowanie:

Szczególnie polecany do produkcji: owocowych nadzień cukierniczych, sosów, majonezów, ketchupów, zup, bulionów, zup w proszku, hydrolizatów białkowych, potraw mrożonych, konserw warzywnych i rybnych, mrożonych potraw rybnych, jogurtów smakowych i termizowanych.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie:

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...