LU-1420

Charakterystyka ogólna:

LU - 1420 to produkt otrzymywany przez estryfikacje skrobi ziemniaczanej bezwodnikiem kwasu octowego. Wodne roztwory LU - 1420 tworzą przezroczyste kleiki o długiej strukturze charakteryzujące się niską temperaturą żelatynizacji i dużą stabilnością po wychłodzeniu.

Oświadczenie GMO:produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:biała
Postać:sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:typowy z lekkim zapachem octu
Właściwości:produkt rozpuszczalny na ciepło, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 5

Zastosowanie:

Szczególnie polecany do produkcji: makaronów typu "instant", mrożonych ciast owocowych, nadzień cukierniczych, wyrobów ciastkarskich i piekarskich,  powłok ochronnych warzyw suszonych, sosów, zup, koncentratów w proszku, jogurtów smakowych i termizowanych oraz termizowanych twarogów.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie:

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres 12 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...