Charakterystyka ogólna:
LU - 1451 - 1 to produkt otrzymany w wyniku utleniania skrobi ziemniaczanej podchlorynem sodu a następnie acetylacji bezwodnikiem kwasu octowego. Uzyskany produkt na lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi natywnej. Produkt rozpuszczony na gorąco tworzy jednorodne, przeźroczyste kleiki o dużej stabilności.
Oświadczenie GMO:produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:biała do lekko kremowej
Postać:sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:typowy z lekkim zapachem octu
Właściwości:produkt rozpuszczalny na gorąco
Zastosowanie:
Stosowany do zagęszczania zup, sosów itp. Może być wykorzystywany jako częściowy substytut żelatyny do produkcji cukierków typu ?żelki?.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.
Przechowywanie:
Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.
Okres trwałości:
Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.