LU 1451-1

Charakterystyka ogólna:

LU - 1451 - 1 to produkt otrzymany w wyniku utleniania skrobi ziemniaczanej podchlorynem sodu a następnie acetylacji bezwodnikiem kwasu octowego. Uzyskany produkt na lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi natywnej. Produkt rozpuszczony na gorąco tworzy jednorodne, przeźroczyste kleiki o dużej stabilności.

 

Oświadczenie GMO:produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO

Alergeny:produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach

Barwa:biała do lekko kremowej

Postać:sypki proszek, bez zlepów i spieków

Zapach:typowy z lekkim zapachem octu

Właściwości:produkt rozpuszczalny na gorąco

Zastosowanie:

 Stosowany do zagęszczania zup, sosów itp. Może być wykorzystywany jako częściowy substytut żelatyny do produkcji cukierków typu ?żelki?.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie:

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...