LU-1404-1

Charakterystyka ogólna:

LU - 1404 - 1 to produkt otrzymywany w wyniku utleniania skrobi ziemniaczanej podchlorynem sodu. Uzyskany produkt ma lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi ziemniaczanej. W roztworach wodnych tworzy miękkie żele, które nie wykazują skłonności do retrogradacji i synerezy. Właściwość ta wykorzystywana jest do produkcji wyrobów zwięzłych o małej lepkości.

Oświadczenie GMO:
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergeny:
produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa:
biała do lekko kremowej
Postać:
sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach:
typowy dla skrobi utlenionej
Właściwości:
produkt rozpuszczalny na gorąco, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 5

Zastosowanie

LU - 1404 - 1 szczególnie polecany do: puddingów - podawanych na słono lub słodko jako danie główne lub deser, sosów sałatkowych, dressingów, majonezów, zup, ketchupu, sosów do konserw warzywno-mięsnych, owocowych nadzień cukierniczych i żywności dla dzieci. Stosowany do wyrobu jogurtów smakowych i termizowanych.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesięcy.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...