Białko ziemniaczane

Charakterystyka ogólna

LU - 1434 to produkt otrzymywany z soku komórkowego ziemniaka poprzez termiczno-kwasową koagulację, odwodnienie i suszenie.

Oświadczenie GMO
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
Alergen:
produkt nie zawiera alergenów określonych w obowiązujących przepisach
Barwa
biała
Postać
sypki proszek, bez zlepów i spieków
Zapach i smak
typowy dla skrobi ziemniaczanej bez obcych zapachów i smaków
Właściwości:
produkt rozpuszczalny na gorąco, niestabilny w środowisku kwaśnym o pH < 5;w

Właściwości

białko ziemniaczane jest wysokowartościowym składnikiem pasz, charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością czystego białka

Zastosowanie

Białko ziemniaczane stosowane jest jako komponent pasz dla zwierząt hodowlanych; charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością czystego białka.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe wentylowe po 25kg oraz kontenery elastyczne typu big-bag po 800 lub 1000kg. Opakowania jednostkowe muszą posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

Przechowywanie

Pomieszczenia suche, czyste, przewiewne, bez obcych zapachów, zabezpieczone przed gryzoniami.

Okres trwałości:

Produkt przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w suchych i przewiewnych pomieszczeniach, zachowuje swoje właściwości przez okres 12 miesięcy. Jednak zaleca się przechowywać możliwie najkrócej ponieważ zawartość wilgotności może stopniowo wzrastać.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...