Skrobie modyfikowane do celów spożywczych

 

Na szeroką skalę stosowane w przemyśle spożywczym. Ich właściwości zagęszczające, stabilizujące i żelujące pozwalają na stosowanie ich do produkcji deserów, past kremowych, aromatów i barwników, soków owocowych, mleka, majonezów, dressingów, ketchupów, makaronów typu "instant" i wielu innych produktów.

W przemyśle mięsnym i mięsno-spożywczym stosowane są do produkcji wędlin, przetworów mięsnych, drobiowych i mięsno-warzywnych oraz do produktów pasteryzowanych.


  Systematyka skrobi modyfikowanych do celów spożywczych

    Więcej ...

      Acetylowany Adypinian Diskrobiowy E 1422

      Więcej ...
      • SZUKAJ


      •  
      • Kontakt
      • WPPZ S.A.
        ul. Armii Poznań 49
        62-030 Luboń
        tel. +48 61 / 813 05 81
        fax +48 61 / 813 02 32
        e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...