Acetylowany Adypinian Diskrobiowy E 1422

Charakterystyka ogólna:

Acetylowany adypinian diskrobiowy E 1422 to skrobia estryfikowana bezwodnikami kwasów adypinowego i octowego. Uzyskany produkt ma lepsze właściwości funkcjonalne od skrobi.

Wykorzystywany jako stabilizator umożliwia utrzymanie właściwości fizykochemicznych wyrobów, do których dodawany jest w niewielkich ilościach, zapobiegając lub opóźniając samorzutne i niekorzystne przemiany w nich zachodzące.

Wykazuje niewielkie zmiany lepkości w zależności od temperatury. Charakteryzuje się dobrą odpornością na zmienne warunki termiczne ale słabszą na działanie sił mechanicznych. Nadaje zwięzłą teksturę produktom o niskim pH > 3,5.

Właściwości:

Stabilizator, zagęstnik, substancja wiążąca.

Zastosowanie:

Szczególnie polecany do produkcji: ketchupów, sosów sałatkowych typu dressing, majonezów, margaryn o obniżonej kaloryczności, zup, owocowych nadzień do ciast, konserw warzywno-mięsnych jako składnik sosów, mlecznych napojów smakowych, lodów, potraw mrożonych, jogurtów smakowych, deserów mlecznych i twarogów termizowanych.


  • SZUKAJ


  •  
  • Kontakt
  • WPPZ S.A.
    ul. Armii Poznań 49
    62-030 Luboń
    tel. +48 61 / 813 05 81
    fax +48 61 / 813 02 32
    e-mail: wppz@wppz.pl Więcej ...